Jij als leerkracht of docent!

Je bent leerkracht/docent omdat je als passie hebt om kinderen te helpen in hun (verdere) ontwikkeling.

Dat is pas dankbaar werk! Maar, hoe ervaar jij dat zelf? 

Wil je hierover sparren of heb je een steuntje in de rug nodig? 

Wij zijn er ook voor jou. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Onderwijskundig handelen

In construction!
Sorry voor het ongemak

Ik help jou als leerkracht om je leerlingen beter te helpen bij het rekenen. Zo werk je aan een juiste fundering van hun denkwijze.
Wil je meer inzicht in het rekenen, klik hierboven bij rekengenot!

Leerkracht, hoe zit het met je persoonlijke ontwikkeling?

Sta je erbij stil dat jij als leerkracht bijdraagt aan de ontwikkeling van de maatschappij?

Als leerkracht ben je bezig mensenlevens te helpen ontwikkelen.…. Dit gaat niet zomaar, maar vergt veel energie en tijd….. Een zeer kostbare investering…..

Hoe zit het met jou? Wie helpt je bij je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Iedereen doet het op zijn eigentijdse manier…..
Ik put altijd veel kracht uit rustige muziek….. Wat is jou manier???

Neem contact als je wilt weten wat ik voor jou kan doen.

Wat voor soort leerkracht ben je?

De leerkracht is

  • Een mens, een man of vrouw, die vanuit zijn of haar deskundigheid en bevoegdheid leerlingen ondersteunt in hun (verdere) ontwikkeling en groei.
  • Een mens met een eigen leven.

Sommige leerlingen hebben je harder nodig dan je je kan inbeelden. Maar soms kunnen ze je ook gebruiken voor hun eigen doelen.

Weet wie je bent, wat je wilt en probeer een voorbeeld te zijn voor je leerlingen.

“Teachers are supposed to touch lives. Be that student’s teacher!”

Leerkrachten... Docenten... Opgelet!

Het is een toffe tijd... Een tijd waarbij je steeds meer constateert dat de leerlingen/studenten die je in je klas hebt en die je moet begeleiden, instrueren en soms zelfs opvoeden jou niet altijd begrijpen... Ze zijn sneller van begrip, vinden je les misschien saai, letten dan niet goed op… volgens jouw denkwijze…

De leerlingen/studenten van deze tijd zijn van een heel andere generatie... Niet altijd kan je hun taal spreken… Je doet je best… Je praat mee in de discussiegroepen... Je gaat naar vele trainingen… Maar ook daar valt niet alles openlijk te bespreken, omdat jij misschien zelf niet weet wat er aan de hand is...

Het is tijd om uit je comfort zone te treden… Misschien voel je er niets voor om dat even in groepen te doen en wil je individueel advies… Gewoon iemand met een luisterend oor die jou kan aanhoren en je “hands-on” adviezen geeft…

Denk niet langer na en neem contact op voor een vrijblijvende offerte…

De meeting vindt online plaats middels videoconferentie met skype of hangout… 

Onmisbare rol als onderwijzer, leerkracht, docent...

Onderwijzer, Leerkracht, Docent…. Allen met een zeer hoog gewaardeerde verantwoordelijkheid…. een verantwoordelijkheid voor het leven van mensen… voor onze toekomstige generaties … voor de wereld van morgen….

Ik ben ervan overtuigd dat je weet wat het betekent om een basis te leggen voor iemands ontwikkeling. Het is een bewuste keuze geweest en is nog steeds elke dag. Het is elke dag opnieuw bij jezelf bevestigen dat je het beste uit iemand wilt halen…. Iemand te helpen buiten zijn eigen grenzen te treden… iemand te helpen te dromen van en te werken voor een rooskleurige toekomst….

Wat mooi is te zien of te horen dat je vroegere leerlingen/studenten ook hun verantwoordelijkheid nemen voor datgene waarvoor ze hebben gekozen… ze hoeven je niet te bedanken… je dank is de prachtige eigen ervaring van je liefde en toewijding voor het leggen van een basis in iemands ontwikkeling…

Dat het niet makkelijk was en is, dat weten we allemaal… niets is makkelijk… het leven is nu eenmaal zo… Maar jij maakt het verschil….

Jij bent de uitdaging aangegaan… de uitdaging om de kwaliteit van het leven te verbeteren… “kleine mensen” te helpen zich te ontwikkelen… “grotere mensen” te helpen na te denken over hun eigen ontwikkeling… je doorzettingsvermogen heeft je zeker kracht gegeven…

En jijzelf dan… waar sta je nu???.... durf elke dag opnieuw buiten je eigen grenzen te treden…bevestig bij jezelf dat je mensen met en uit liefde wilt ondersteunen in hun eigen ontwikkeling… en…. fungeer als voorbeeld voor de ander….

Een zinvol schooljaar toegewenst!

Weer een nieuw schooljaar… een nieuw begin… een nieuwe kans… of voor sommigen gelukkig een tweede of extra kans?

Begin van elk schooljaar wensen we elkaar het beste toe en hebben allerlei mooie bemoedigende gedachten voor het schooljaar dat we ingaan… De ene schrijft het op, de ander heeft het in zijn hoofd… Hoe dan ook, er gebeurt altijd weer iets moois, iets nieuws aan het begin van het schooljaar…

Degenen die middenin zitten, ervaren dat het nooit hetzelfde is… hun hele voorbereiding wijst daarop… Het is een nieuw begin… Je kan hooguit een paar situaties herkennen die misschien hetzelfde zijn als het jaar ervoor of een aantal jaren terug… Maar in feite maakt je eigen ervaring en de groep leerlingen uit hoe het schooljaar voor jou begint… Met name wat de leerlingen aangaat, dat is iets wat je niet van tevoren kan plannen…

Voor de leerlingen is een nieuw schooljaar zonder meer iets nieuws… het is, bij wijze van spreken, een “vol verwachting klopt mijn hart” ervaring dat bij iedereen verschillend kan zijn, maar die soms ook heel extreme vormen kan aannemen. We horen vaak van kinderen die een paar dagen voor de school aanvangt niet kunnen slapen, extra aandacht thuis vragen, niet lekker in hun vel zitten etc. Staan we er voldoende bij stil hoe een kind zich voelt en wat doen we daarmee?

Waar sta je nu? Gewoon weer bij het begin van een nieuw schooljaar vol positieve verwachtingen, wensen en dromen… Elkaar weer het allerbeste voor het nieuwe schooljaar wensend… Maar, het ligt in jouw handen om het anders, zinvoller te laten zijn! … Hou je alstublieft ook aan de positieve verwachtingen, mooie wensen en dromen gedurende het gehele schooljaar! Anders blijven ze in je hoofd of op papier… en dan ???

Ook jij kan verschil uitmaken in het leven van de kinderen die (bijna) elke dag naar jou moeten kijken, je stem moeten horen en van jou moeten leren… Wees er ook voor hen!!!

Ik wens je een zinvol nieuw schooljaar toe …

Deel deze pagina